Wollyhood is dè wolwinkel in Utrecht!

Horse riding jackets

Een van mijn andere hobby’s naast het breien en haken is naaien. De laaste tijd heb ik moeite om tijd te vinden voor grotere projecten, maar  een vriendin van mij daagde me uit voor een leuk project: een paardry jas voor haar.

Er was mij een foto en een link naar een video gegeven, waar ik een van deze jassen in actie kon zien en na een gesprek over de details kwam ik met dit ontwerp:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een bezoek aan de stoffenmarkt in Utrecht kon ik beginnen. Ik heb nog nooit gewerkt met vilt, en omdat mijn naaimachine  haar grens bereikte  met de (dubbele) dikte van het vilt, moest ik wat dingen met de hand doen.

Maar het was allemaal de moeite waard, en ik ben trots op het uiteindelijke resultaat:

 

 

 

 

 

 

 

 
Na dat de eerste jas een succes was, maakte ik een tweede voor haar vriendin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ik ben er helemaal blij mee en denk, dat ik meer tijd ga maken voor het naaien in de toekomst.

Wat vinden jullie van de jassen??

2 Replies to “Horse riding jackets”

  1. Claudia says:

    Hoi, mooie jasjes zijn t geworden. Ik kwam je blog tegen op zoek of ik van vilt een jas kan maken. Ja dus. Waarmee heb je ze gevoerd? En is dat nodig?

    1. Wollyhood says:

      Hallo Claudia, deze jassen hebben een heruitneembare voering van fleece, maar ze zijn heel erg warm (speciaal voor winter/buiten gemaakt). Het hangt van het soort vilt af dat je gaat gebruiken omdat er verschillende diktes zijn. De lichtgrijse was een erg stevige vilt en die had eigenlijk geen voering nodig. Maar de donkere jas was iets dunner en daar zou ik dan wel een voering aanbevelen. Een ‘gewone’ voering van polyester is ook prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *