Wollyhood is dè wolwinkel in Utrecht!

Kabeltrui voor dames – met gratis patroon

Heb je ook ooit een patroon gezien en gedacht: Dit vind ik heel erg leuk, maar dat kan nog beter? 😉

Dat dacht ik toen ik dit gratis patroon zag op de website van Garnstudio.

Drops 117-2
Ik vind het ontwerp heel mooi, vind ook de kleur geweldig maar vond de ‘strepen’ aan de onderkant een beetje saai en de kraag was voor mijn smaak iets te laag.
Dus even het patroon iets veranderd en tadaa – dit is het resultaat:

Alpaca cable sweater

Deze trui is echt een van mijn favorieten en ik ben er zó verliefd op!
Door twee kleuren door elkaar te breien krijg je een heel leuk gemèleerd effect. Drops Alpaca is ook erg zacht en is een heerlijk garen om mee te breien.

Wat hebben we veranderd?
We zijn direct met het kabelpatroon begonnen en hebben de kraag (met kabels) wat langer gebreid, dan omgeslagen en aan de binnenkant voor meer stevigheid vastgemaakt.

Met dank aan Wina kan deze trui in onze showroom bewonderd worden.

Voor het gratis patroon klik hier!

Om het garen te bestellen klik hier!
t/m 31.12.2015 ontvang je 25% korting op alle Alpaca garens van Drops!

 

 

 

6 Replies to “Kabeltrui voor dames – met gratis patroon”

 1. Gerlinda Hoogeboom says:

  Ik vind de aangepaste kabeltrui helemaal geweldig. Ook ik vind de onderkant van het origineel er dom en saai uitzien. Ik wil hem gaan maken, zal eerst even moeten kijken naar of de wol die ik in gedachte heb (Zeeman) voor de juiste stekenverhouding zorgt, maar t spannenste is dat ik nu dan voor t eerst een trui in het rond ga breien. Ik brei de laatste tijd veel ivm de geboorte van mn 2 kleindochters. Maar dit is toch weer even wat anders. Ik hoop dat t me gaat lukken.

  1. Wollyhood says:

   Dank je wel! Deze trui is nog steeds een van mijn favorieten 🙂

 2. christine says:

  hallo ik zou graag de trui breien maar als ik op, voor gratis patroon, klik kom ik bij het patroon van de garnstudio en dat is niet die van u, doe ik iets verkeerd of is het een betaals patroon

  bvd
  christine

  1. Wollyhood says:

   Hallo Christine, we hebben gewoon het patroon van garnstudio gebruikt, alleen zijn we direkt met de kabels begonnen (ipv later).

 3. Froukje Brouwer says:

  Leuk gedaan, ik zie dat jullie trui een kabel in het midden heeft. Zijn er totaal 8 kabels, en drie op de mouwen? Bij de pas komen er weer twee kabels bij?

  1. Wollyhood says:

   Hallo Froukje, er zijn ook nog kabels aan de achterkant van de trui. Ik heb het aantal steken aangehouden zoals in het patroon aangegeven (heb maat s gebreid), alleen heb ik meteen kabels gebreid ipv tricotsteek. Het patroon is hier te vinden: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4268&cid=7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *