Wollyhood is dè wolwinkel in Utrecht!

KAL – een trui voor iedereen!

Onze nieuwe KAL (Knit-A-Long) komt eraan!

Deze keer gaan we samen een trui breien.
Het patroon is heel makkelijk en wordt bovendien op naald 9mm gebreid (= lekker snel klaar). Dus ook geschikt voor een beginner – je hoeft alleen te weten hoe je recht en averecht breit!

Er zijn 2 verschillende paketten beschikbaar.
Drops Brushed Alpaca Silk:
kal-bas-sweater
Deze versie is lekker licht en luchtig – perfect voor het najaar. Door de ‘luchtigheid’ van het garen zal deze trui iets ruimer worden (je kunt het verschil goed op de foto zien – ze zijn allebei maat S). Wil je het toch liever wat strakker? Brei dan een maat kleiner of kies voor breinaalden van 8mm ipv 9mm.

Drops Eskimo (Mix):
kal-eskimo-sweater
Deze trui is ietsje dikker en warmer. Precies wat je nodig hebt voor de koude winterse dagen.

Als je al weet dat je heel strak breit zou ik aanbevelen om een bol wol extra te bestellen, dan weet je zeker dat je genoeg wol hebt. Bij mij blijft er altijd iets over maar het garenverbruik hangt ervan af hoe strak of los je zelf breit.
Heb je iets over? Dan komt er later nog een patroon voor een muts 🙂

We gaan op 28 Oktober beginnen met de KAL!
De pakketen worden 1 week vantevoren verzonden en het patroon is vanaf 14 Oktober beschikbaar.

Doe jij ook mee?
Bestel dan nu het pakket extra voordelig – de pakketen zijn al vanaf 19,95€ te verkrijgen (deze aanbieding geldt t/m 28 September)!

 

2 Replies to “KAL – een trui voor iedereen!”

 1. Carole says:

  Wat een leuke trui! Ik ben zeker geïnteresseerd, maar hoe vallen de maten s-m-l-xl? Ik draag zelf ong. mt 42 en brei niet vast en niet los…. hoor het graag!

  1. Wollyhood says:

   Hallo Carole, de trui valt iets ruimer dus het is geen strakke trui. Het hangt ook af van welk materiaal je hem wilt maken. Als je bijvoorbeeld met Brushed Alpaca Silk aan de slag gaat dan ‘groeit’ de trui nog iets omdat het garen vrij luchtig is. Als je hem iets strakker wilt hebben zou ik met naald 8mm gaan breien (ipv 9mm) of gewoon een maat kleiner nemen dan normaal.
   Met Eskimo heb je dat weer niet. Daar blijft de maat gewoon goed. Misschien voor de zekerheid even een goed passende trui aan de onderkant opmeten? Dan kunnen we de maat vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *