Wollyhood is dè wolwinkel in Utrecht!

Dierenvriendjes haken

Beschrijving:
Beestjes haken is leuk om te doen!

De aandoenlijke kleine beestjes van Christel Krukkert uit Gehaakte beestenboel zijn al een groot succes. Christel breidt met Dierenvriendjes haken de collectie uit tot een ware dierentuin. Een zebra, een leeuw en een kameel; of twee mollen, een schildpad en een feestvarken. Het boek begint weer met een uitleg van de haaktechniek. En van alle dieren zijn duidelijke beschrijvingen opgenomen. Genoeg voor uren haakplezier!

NBD|Biblion recensie
Gehaakte diertjes die het midden houden tussen knuffelbeesten en leuke decoraties, al lijkt dat laatste wat meer voor de hand te liggen. De ontwerpster hanteert een grappige mix tussen traditionele vormgeving en eigentijdse fantasie, aangevuld met accessoires. Het resultaat is een mini-dierentuin in vrolijke kleuren, gevuld met een pinguin, een feestvarken, een struisvogeltje, een Valentijnsmuis met een groot hart in zijn pootjes, enzovoort. Vooraf worden met behulp van aanschouwelijke tekeningetjes de eerste beginselen van het haken uitgelegd en ook worden de meest gangbare steken (lossen, vasten, stokjes en ketting sluiten) besproken. De werkbeschrijving is qua taalgebruik echter wel gericht op volwassenen en de moeilijkheidsgraad ook. Een flinke portie ervaring op haakgebied is hier geen overbodige luxe, vooral omdat diverse termen niet worden uitgelegd. Elk figuurtje gaat vergezeld van een klein inleidend praatje en staat afgebeeld op enkele kleurenfoto’s.

Review:
Een heel leuk boekje met hele duidelijke patronen en beschrijingen, zelfs voor een beginnende haakster. Je kunt bijna niet stoppen met het uitproberen van alle verschillende diertjes!!

Klik hier om dit boek te bestellen bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *