Wollyhood is dè wolwinkel in Utrecht!

Gehaakte beestenboel

Beschrijving:
Maak zelf met haaknaald en garen deze leuke en koddige beestjes. De auteur laat zien hoe je zelf een muis, een schaap, een pauw, een gezellig varkentje of nog veel meer beesten haakt. Het boek begint met een heldere beschrijving van de gebruikte haaksteken. Vervolgens staat van elke beest stap voor stap beschreven hoe ze gemaakt zijn. Een boek boordevol projecten voor de enthousiaste hobbyist.

NBD|Biblion recensie
Het haken van amigurumi (kleine beestjes en poppetjes) is overgewaaid uit Japan en ook in Nederland heel populair. In dit boekje staan tien patronen van tien verschillende vrolijk gekleurde en schattige dieren: poes, zeepaardje, pauw, vlinder, konijn, schaap, giraf, muis, aap en kip. Alle dieren hebben een naam en kregen van de ontwerpster een eigen karakter. Na het inleidende hoofdstuk waarin de techniek van haken staat uitgelegd, volgen de patronen die bestaan uit een karakterbeschrijving, benodigdheden, patronen van de losse onderdelen en afwerkinstructies. Dit soort beestjes haken is priegelwerk. Eerst goed leren haken en een haakpatroon kunnen lezen zijn benodigde basisvaardigheden. Wie dit onder de knie heeft, kan zo aan de slag met deze patronen. De ontwerpster heeft goed nagedacht over de patronen. Deze zijn stap voor stap en in logische volgorde opgebouwd, in onderdelen maar ook in toeren en afwerking. Er is recent een aantal boekjes verschenen met amigurumi-patronen. In dit boekje staan echter weer andere dieren. Gezien de populariteit een goede aanvulling.

Review:
Verslavend! Er staan tien hele mooie en grappige beestjes in dit boekje.
Het is heel duidelijk geschreven en je kan eindeloos variëren in kleur en garen waardoor je altijd iets unieks kan maken. Een boekje, waar zowel een beginner als een ver gevorderde iets aan heeft.

Klik hier om dit boek te bestellen bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *