Wollyhood is dè wolwinkel in Utrecht!

Hoe ik ben begonnen met haken en breien:

Ik was vijf jaar oud toen mijn oudere broer van school een opdracht kreeg om pannenlappen te haken voor Moederdag. Ik herinner me nog dat ik in mijn oma’s huiskamer op een van haar houten stoelen zat te kijken naar mijn broer die maar bleef klagen over dat stomme handwerken, terwijl hij probeerde te haken.
Mijn oma, die op ons paste, probeerde hem hem te helpen en ik vertelde mijn oma toen dat ik ook wilde haken. Zij gaf me daarop een haaknaald, lichtroze wol en leerde me hoe ik moest ‘Lossen en Vasten’. Uiteindelijk was ik niet alleen eerder klaar dan mijn broer met de opdracht, maar die van mij zag er ook beter uit, dus uiteindelijk nam mijn broer mijn pannenlappen mee naar school…

Vanaf die dag kreeg elk vrouwelijk lid van de familie van mij gehaakte pannenlappen voor hun verjaardag en voor kerst in elke mogelijke variatie totdat ik leerde breien.

Breien leerde ik van mijn moeder. Een paar jaar nadat ik leerde haken (en handwerken werd overigens mijn favoriete vak op school) was mijn moeder zwanger van mijn jongere broertje en tijdens haar zwangerschap haalde ze haar breinaalden weer tevoorschijn. Op een middag zat ze op de bank een white babydekentke te breien toen ik haar vroeg of ze me kon leren breien.Ze gaf me breinaalden en een restje rode wol en zette een paar steken op. Ze liet me zien hoe je recht moet breien en die middag zaten we uiteindelijk samen op de bank te breien.

Het kostte me een tijdje voordat ik uiteindelijk iets breide dat niet een stukje was dat bestond uit restjes dat uiteindelijk een sjaal of tas werd. Maar ik was zeker verslaafd aan breien! Sindsdien heb ik niet continue gebreid, maar altijd pakte ik de breinaalden weer op.
Maar sinds een paar jaar ben ik niet meer gestopt met breien en ben nu absoluut gepassioneerd over breien. Eerst breide ik alleen voor mezelf, maar daarna maakte ik ook dingen voor familie en vrienden. Ik werd ook door mensen gevraagd bepaalde stukken te breien en vanaf dat moment begon ik ook te dromen over een eigen winkel.

En die droom is nu werkelijkheid geworden! k weet zeker dat er meer breiers zijn die net zo gepassioneerd over breien en haken zijn zoals ik. Ik hoop ook dat u van mijn website geniet!

Veel plezier met haken en breien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *